Economie

Partnerbijdrage

Zo zorg je dat je als lokale ondernemer goed gevonden wordt online

Wanneer je op lokaal niveau beter gevonden wilt worden op het internet, is een eigen website onmisbaar. Een website dient als het online visitekaartje van je onderneming! Daarbij biedt een website je kansen om producten voortaan ook buiten je vaste klantenkring te verkopen. Zo draagt een website niet alleen bij aan je online vindbaarheid, maar ook aan de groei van je onderneming. In dit artikel beschrijven we verschillende mogelijkheden, waarmee jij beter vindbaar wordt. Een website bouwen alleen is immers niet voldoende om direct beter gevonden te worden!


Leestijd: 1 minuut

Zo zorg je dat je als lokale ondernemer goed gevonden wordt online
Zo zorg je dat je als lokale ondernemer goed gevonden wordt online

Het ontwikkelen van een website voor je onderneming begint bij het selecteren van een geschikte domeinnaam. Deze domeinregistratie lijkt makkelijker dan het is! Is de gewenste domeinnaam nog vrij? Welke partij is het meest betrouwbaar? Zijn er aantrekkelijke acties waarvan je gebruik kunt maken? Nadat je een domeinnaam gevonden hebt kun je starten met het ontwikkelen van de website zelf. Dit is het makkelijkst, wanneer je kiest voor een content management systeem. Kies bijvoorbeeld voor WordPress of Joomla. Met een paar muisklikken installeer je een dergelijk systeem op je server. Daarbij bestaan er talloze templates die je voor een paar tientjes aanschaft.

Staat je website online? In dat geval is het zaak om deze te vullen met pakkende teksten. Richt je in deze teksten op de zoekwoorden, waarop jij straks lokaal gevonden wilt worden. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van je belangrijkste dienst met de plaatsen waar je klanten zich bevinden. Naarmate er meer content aan je website wordt toegevoegd, zal de website hoger in de zoekresultaten komen te staan. Houd rekening met de leesbaarheid van de teksten. Teksten mogen geen opsomming van zoekwoorden worden! Op internet vind je talloze websites met meer informatie over search engine optimization (SEO).

Over het algemeen duurt het enige tijd, voordat je website hoog in de zoekresultaten staat. Content moet immers geïndexeerd en beoordeeld worden door een zoekmachine. Om ook op korte termijn beter vindbaar te zijn online, kun je advertentieruimte kopen in de zoekmachines. Net als bij het creëren van content, is het ook hierbij belangrijk om de juiste zoekwoorden te vinden. Is het zoekwoord heel algemeen? In dat geval zullen de kosten onnodig hoog zijn en bereik je mensen die wellicht helemaal geen onderdeel zijn van je doelgroep. Er zijn verschillende partijen die hulp kunnen bieden bij het opzetten van deze advertentiecampagnes.