Economie

Partnerbijdrage

Zorg voor een beveiligd bedrijfsterrein met spijlenhekwerk

Jouw bedrijfsterrein wil je goed beschermen tegen ongewenste bezoekers. Tuurlijk kan je ook voor andere opties kiezen om je bedrijventerrein te beschermen maar een hekwerk kan toch meerwaarde bieden voor je bedrijf. In deze blog staat welke mogelijkheden er zijn als het gaat om industriehekken.


Leestijd: 2 minuten

Zorg voor een beveiligd bedrijfsterrein met spijlenhekwerk
Zorg voor een beveiligd bedrijfsterrein met spijlenhekwerk

Een bekend soort hekwerk dat wordt gebruikt om je bedrijfsterrein te beschermen is een spijlenhekwerk. Dit hekwerk bevat spijlen van minimaal 25 millimeter dik. Dit is niet alleen goed voor het beschermen van je terrein, het straalt ook wat uit. Een spijlenhekwerk oogt namelijk robuust en strak. 

Je hebt verschillende soorten hekwerken. Als je een spijlenhekwerk gaat kopen kom je er achter dat je keuze hebt uit drie verschillende soorten spijlenhekwerken.

  • Doorlopend, dit houdt in dat de spijlen doorlopen tot boven de rand.
  • Glad, Dit hekwerk heeft niet de spijlen tot bovenaan lopen. Dit hek is afgewerkt met een rand bovenaan.
  • Met punten, in plaats van dat het hek glad is afwerkt zitten er punten op. Op deze manier is het bijna onmogelijk om er overheen te klimmen. 

Naast deze drie opties kan je altijd nog extra’s toevoegen aan jou hekwerk totdat het helemaal naar jouw wens is. Denk bijvoorbeeld aan een dwarsligger op het hekwerk te plaatsen. Ook heb je en ruime keuze aan kleur. Het wordt namelijk gemaakt van ijzer en afgewerkt in een poedercoat in jou gewenste RAL-kleur.

Bij het kiezen van een hekwerk moet je goed kijken waar je naar opzoek bent. En wat je wil uitstralen met je terrein. Ook is het goed om te bedenken wie dat hek allemaal ziet. Want waarom zou je veel geld uitgeven aan een hek dat bijna niemand te zien krijgt. Dan kan je het beste kiezen voor de gewenste veiligheid. 

Je kan ook kiezen voor opties in het hekwerk, hier moet je denken aan poorten. Je kan naast een inrijpoort ook een loopdeur maken. Of wil je juist een grote automatische schuifdeur in je hekwerk? Al deze opties zijn ook mogelijk.

Naast de soorten hekken kan je ook kijken hoe jij gaat investeren in je hekken. Je namelijk ook tweedehands hekken kopen. Deze hekken zijn dan bijna tot niet beschadigd en kunnen makkelijk nog een ronde mee. Ook kan je een milieubewuste keuze maken als het gaat om CO2-reductie. Als laatst kan je ook voor de scherpst geprijsd gaan. Dit is vaak dan niet de verantwoordste keuze als het gaat op mens en natuur. 

Hekwerken kan je vaak gewoon online kopen. Je kan een specialist laten kijken bij het terrein waar jij graag je hekwerk wil plaatsen. Ook kan je het zelf uitmeten en online bestellen. Dit is vaak wel lastiger maar wel goedkoper. Hekwerken zijn vaak binnen 5 dagen geleverd als het op voorraad is. Bij een klein simpel hek met een beetje ervaring kan je het hek zelf plaatsen. Dit wordt dan in makkelijke bouwpakketten geleverd. Vaker wordt dit voor je gedaan. Het hek wordt vaak binnen 1 á 2 dagen geplaatst. Dit hangt dan af van de grootte van het hekwerk.