Innovatie

CDA Groningen lanceert meldpunt betaald parkeren

Het CDA Groningen heeft dinsdag een meldpunt voor betaald parkeren gelanceerd. Het initiatief is bedoeld om aandacht te vragen voor de problemen die betaald parkeren veroorzaakt in de gemeente.


Leestijd: 1 minuut

Het CDA agendeerde al verschillende keren problemen van inwoners die zich lieten horen, vertelt CDA-raadslid Etkin Armut. “Van ouderen die geen bezoek kunnen ontvangen tot belachelijke tarieven moeten betalen omdat de gemeente een vergunning weigert af te geven, en ondernemers die hoge vergunningskosten moeten betalen.”

Daarnaast benadrukt Armut dat betaald parkeren wordt uitgebreid in wijken zonder parkeerproblemen, zoals Hoornsemeer en Corpus den Hoorn, waar bewoners zich tevergeefs tegen de invoering hebben verzet. De partij wil met dit initiatief zorgen inwoners en ondernemers de kans krijgen om van zich te laten horen en dat de gemeenteraad beter inzicht krijgt in de problemen die betaald parkeren met zich meebrengt. Armut roept iedereen op om zijn ervaringen met bepaald parkeren te delen via de website.