Innovatie

De Wiardt in De Wijert: kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang, bibliotheek en basisschool samen

De wijk De Wijert in Groningen is vanaf mei een opmerkelijke voorziening rijker. Het nieuwe pand De Wiardt is een verzamelgebouw voor Forumbibliotheek De Wijert, basisschool de Tamarisk en kinderdagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang Kids First. Door deze voorzieningen onder één dak te brengen wordt een nieuwe, doorgaande leerlijn van 0 tot 13 jaar vergemakkelijkt.


Leestijd: 1 minuut

Hoofdgebouw De Wiardt maandag geopend
Hoofdgebouw De Wiardt maandag geopend

Het samenwerken tussen kinderopvang, onderwijs, welzijn en sport is tegenwoordig een veelbesproken thema. De Wiardt kent een doorgaande ontwikkelingslijn voor 0-13 jarigen, gebaseerd op de Daltonkernwaarden: het laten groeien van talenten, zodat kinderen zich ontwikkelen "tot mensen met moed", zo laat de organisatie weten.

Maar ook een plek waar volwassenen samen kunnen komen en gebruik kunnen maken van verschillende (buiten)voorzieningen op het gebied van leren, lezen en ontplooiing.

Woordkunstenaars gezocht

In mei wordt het gebouw in gebruik genomen. Speciaal voor de feestelijke opening in het najaar is De Wiardt op zoek naar dichters in de dop onder de inwoners van de Wijert. Het winnende gedicht krijgt een plaats in het nieuwe gebouw. Mensen die van dichten houden kunnen hun tekst (max. 500 tekens) met thema ‘mens met moed’  uiterlijk 18 april insturen via het contactformulier op dewiardt.nl. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht en ziet het werk terug bij de feestelijke opening in het najaar.