Innovatie

Digital Society Hub: meer studenten helpen Groningse bedrijven bij innovatie

Steeds meer studenten aan de Hanzehogeschool Groningen helpen bedrijven en instellingen  uit Groningen en elders uit het Noorden bij het bedenken van slimme oplossingen voor hun werkprocessen, met inzet van ICT, communicatie en interactieve media. Het gaat om studenten die worden ingezet bij de Digital Society Hub (DSH). Waren dat in het studiejaar 2019 – 2020 nog 790, afgelopen studiejaar 2020-2021 waren dat er 876.


Leestijd: 1 minuut

Digital Society Hub: meer studenten helpen Groningse bedrijven bij innovatie
Digital Society Hub: meer studenten helpen Groningse bedrijven bij innovatie

Dat blijkt uit een overzicht met ‘Facts & Figures 2020-21’ van de Digital Society Hub. De Digital Society Hub (DSH) gevestigd op Zernikepark en is een innovatiewerkplaats waar creatieve en kundige mensen uit  bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek met technische (digitale) faciliteiten samen oplossingen bedenken en uitproberen met ICT, communicatie en interactieve media.

Digital Society Hub is de innovatiewerkplaats/experimenteeromgeving. Er zijn onder meer faciliteiten beschikbaar voor de studenten op het gebied van Big Data; 5G en LoRa draadloze faciliteiten; Internet of Things, sensortechnologie en smart products; Robots, VR- en AR-brillen, consoles, games, drones en 3D printers.

Niet alleen het aantal studenten dat kan worden ingezet door DSH groeit, ook het aantal bedrijven dat gebruik maakt van de diensten van DSH. Dat groeide van 71 naar 78. Er werden 19 fysieke bijeenkomsten en evenementen gehouden. Het aantal online-webinars groeide van 9 naar 24, maar dat had waarschijnlijk ook te maken met de corona-pandemie.

Ook digitaal was er sprake van toenemende belangstelling voor de activiteiten van de DSH. Het aantal pagina-weergaves groeide van 9600 naar ruim 25.000, en het aantal unieke bezoekers van 6200 naar 7600.

https://www.youtube.com/watch?v=p3lL4UbLclk&t=2s
De Digital Society Hub

De Digital Society Hub is zeer tevreden over de toename van de belangstelling bij studenten en bij bedrijven/instellingen.

“Studenten, docenten, onderzoekers en partners van de innovatiewerkplaats Digital Society Hub (DSH) wisten onder moeilijke corona omstandigheden elkaar (online) te vinden, elkaar te helpen en elkaar te motiveren om samen te werken aan vele uitdagende digitaliseringsprojecten.”, zo laat Roland Hiemstra, 
programmadirecteur van de Digital Society Hub weten.

“De feiten en cijfers vertellen het verhaal over hoe wij als Hanzehogeschool in de innovatiewerkplaats DSH studenten van verschillende opleidingen, lectoraten, bedrijven en overheid in diverse projecten dagelijks en structureel bij elkaar brengen om de regio in Noord-Nederland op het gebied van digitale transformatie te versterken en verder te ontwikkelen.”

Bron en meer informatie: klik hier