Innovatie

Doeboek moet ondernemers aanzetten tot circulair ondernemen

Op donderdag 9 februari wordt het doeboek Circulair Ondernemen gelanceerd voor ondernemers. Het doeboek, uitgegeven door duurzaamheidsplatform Groningen Werkt Slim, moet ondernemers aanzetten tot het oriënteren op circulair werken.


Leestijd: 1 minuut

Doeboek moet ondernemers aanzetten tot circulair ondernemen
Doeboek moet ondernemers aanzetten tot circulair ondernemen

Circulaire economie is de meest ‘groene’ vorm van duurzaam ondernemen. Er worden namelijk geen nieuwe materialen of grondstoffen gebruikt en er wordt zoveel mogelijk hergebruikt. Afval is daarmee ook een waardevolle grondstof. 

Om toekomstbestendig te ondernemen, adviseert Groningen Werkt Slim ondernemers om zich te verdiepen in deze vorm van ondernemen. Het doeboek daagt ondernemers uit hun motivatie, ambitie en geschikte verdienmodel te onderzoeken, en geeft naast opdrachten ook basiskennis van circulair ondernemen stappen die ondernemers kunnen zetten. 

Het doeboek wordt gelanceerd en uitgereikt tijdens een bijeenkomst over circulair ondernemen op het Suikerunieterrein. Pionier en ondernemer Siemen Cox, onder meer de bedenker van het circulaire Rotterzwam, verzorgt een presentatie over het economische, ecologische en sociale verdienmodel achter circulair ondernemerschap. 

Er is een rondleiding langs circulaire projecten en er wordt gesproken over hoe dit thema in Groningen grootschaliger kan worden opgepakt. Tot slot zijn de deelnemende bedrijven aan het boek – waaronder IKEA, Koninklijke Oosterhof Holman, DeHaan Advocaten en Notarissen en BBENG – aanwezig om hun kennis te delen. Informatie over het boek en over de bijeenkomst hier is te vinden.