Innovatie

Avebe lanceert plantaardig ijs op basis van aardappel

Het Groningse bedrijf Royal Avebe heeft plantaardig ijs ontwikkeld met een ingrediënt afkomstig uit aardappelen. Volgende week lanceert het bedrijf het ijs in Chicago op IFT FIRST, een evenement over voedselinnovatie.


Leestijd: 1 minuut

Avebe’s plantaardige ijs is gemaakt met hun ingrediënt PerfectaSOL®, afkomstig van aardappelen. Dat creëert volgens Avebe dezelfde ‘heerlijke romigheid, verleidelijke smaken en onberispelijke zachtheid’ als traditioneel zuivelijs, terwijl het allergeenvrij, GMO-vrij, koosjer en halal is. “Bovendien bevordert het ook de gezondheid en duurzaamheid van het milieu”, zegt Annelies Huisingh, Marketing Director bij Avebe.

Royal Avebe

Royal Avebe is een coöperatie van 2.300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot ingrediënten die wereldwijd worden gebruikt in voeding, maar ook in industriële toepassingen.

Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op basis van zetmeelaardappelen. Het bedrijf heeft productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Het hoofdkantoor staat in Veendam.

IFT FIRST

Op het IFT FIRST evenement in Chicago, dat plaatsvindt van 16 tot 19 juli, kunnen bezoekers het plantaardige ijs van Avebe proeven. De naam van evenement staat voor Food Improved by Research, Science and Technology. Professionals op het gebied van voedsel komen er samen ‘om nieuwe trends, innovaties en oplossingen te ontdekken.’