Innovatie

Groningse evenementenapp ‘EventInsight’ wil Europa veroveren

Een app die deelnemers en bezoekers van een congres, beurs of ander event helpt bij het netwerken en ontmoeten van nieuwe mensen, maar ook: een app die de organisator van het event meer inzicht en informatie geeft over de bezoekers en wat zij van de verschillende programmaonderdelen vinden. Zie daar in een notendop de mogelijkheden van de app EventInsight, gebouwd en ontwikkeld in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Van bijna failliet naar een half miljoen euro omzet per maand
Van bijna failliet naar een half miljoen euro omzet per maand

Eigenlijk begon het allemaal met de app Alamnapp, in 2010 bedacht en gemaakt door een paar leden van studentenvereniging Vindicat, waaronder Bas Krijgsman en Djurrre de Boer. De app, een soort online almanak en tegelijkertijd online communicatiemiddel voor verenigingen, werkte als een tierelier maar een nadeel was er ook: de app was alleen voor verenigingen dus de afzetmarkt was beperkt.

Maar: de techniek werkte en het framework stond. Zonde om daar niets mee te doen, vonden de jonge ondernemers en dus besloten ze zich op de congressen- en eventmarkt te richten. Met uiteindelijk de app EventInsight als resultaat.

Benieuwd hoe het verder ging? Lees dan verder op www.economie.groningen.nl