Innovatie

Groningse tech-startup Catadesk helpt kunstgaleries en antiekwinkels met online veilingen

Kunst en antiek verkopen is een vak apart. En als je dat online, of via een online veiling wilt doen, dan is dat nog ingewikkelder. Een Groningse tech-start up heeft nu software ontwikkeld om deze bedrijven te helpen bij het organiseren van online veilingen. De resultaten van dit bedrijf, Catadesk, zijn zo veelbelovend dat er investeerders zijn gevonden om het mogelijk te maken dat het ook buiten Nederland actief kan worden met het helpen organiseren van online-veilingen.


Leestijd: 1 minuut

Groningse tech-startup Catadesk helpt kunstgaleries en antiekwinkels met online veilingen
Groningse tech-startup Catadesk helpt kunstgaleries en antiekwinkels met online veilingen

Catadesk werd in 2019 opgericht door vijf founders uit Groningen: René van Pelt, Johannes de Jager (Laptify Investments), Loran Oosterhaven (Laptify Investments), Nick van der Wolde (Belastingadvies Groningen) en Hilbrand Kikkers.

Het bedrijf helpt veilinghuizen, kunstgaleries, antiekwinkels en andere om hun producten online te verkopen en veilen. Hiervoor heeft Catadesk een software-as-a-service ontwikkeld. Met deze software kunnen bedrijven live en online een veiling organiseren die voor iedereen toegankelijk is. Zo zorgt Catadesk voor meer online verkopen voor haar klanten. Op dit moment werkt het bedrijf voornamelijk in Nederland, maar Catadesk heeft de ambitie om binnen afzienbare tijd de eerste buitenlandse afnemers toe te voegen aan haar klantenbestand.

Investeerders

Met behulp van G-Force Capital en verschillende andere investeerders heeft Catadesk haar eerste investeringsronde afgerond. Daardoor kan de startup Catadesk zich nu richten op haar volgende mijlpaal, zo laat het bedrijf weten.

“Wij zijn erg blij en trots dat we verder kunnen groeien”, aldus René van Pelt, oprichter en bedenker van Catadesk. “Dit geeft ons de kans om ons product versneld aan te man te brengen en op grote schaal te valideren wat we hebben gebouwd.”

"De software van Catadesk biedt erg veel waarde aan online veilinghuizen. Het team bestaat uit ervaren IT'ers die goede connecties hebben met de markt. Er zit ontzettend veel potentie in het bedrijf.", aldus Niek Huizenga, fondsmanager van G-Force Capital.

G-Force Capital

G-Force Capital is een Gronings pre-seed fonds voor startups in de digitale sector. Het fonds is opgericht in 2017 in samenwerking met de NOM en is een onderdeel van het IFG, Investeringsfonds Groningen.

(Foto boven: Catadesk, LinkedIn).