Innovatie

Innovatielab Groningen: nieuw lab aan Bloemsingel voor ‘creatieve, innovatieve en ondernemende ontwikkeling’


Leestijd: 1 minuut

Het Innovatielab is een creatieve incubator, kenniscentrum en met recht een lab, er is denk- en werkruimte voor onderzoek en experiment. Naast de talentteams die bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen initiatieven worden steeds nieuwe vragen en onderwerpen aangepakt door ontwikkelteams. Het lab werkt met de uitgangspunten van open source en open space technologie en houdt zich bezig met sociale en maatschappelijke innovatie.

Het Innovatielab organiseert diverse events en bijeenkomsten zoals NwBM-events, Piek®uur en Biechtstoel bijeenkomsten. Uitwisseling van ervaring en kennis, ontmoeten van mensen uit verschillende disciplines, exposure, pitchen; allemaal van belang in innovatieve en creatieve ontwikkelingsprocessen. Vanuit dezelfde gedachtegang zijn in de ruimte van het Innovatielab flex-en co-werkplekken te huur. Groepen en ZZP’ers die een (project)werkplek nodig hebben voor kortere of langere tijd kunnen dus óók bij het Innovatielab terecht.

“Het Innovatielab is een zelfstandige stichting met bestaansrecht”, aldus directeur en oprichter Thea Warringa. “In de afgelopen periode is er veel kennis vergaard en zijn er methodes en producten ontwikkeld die ondernemend talent ondersteunen in het ontwikkelen van hun concepten en realiseren van hun plannen”.

Deze kennis stelt het Innovatielab nu ook ter beschikking aan instellingen en organisaties die innovatietrajecten willen opzetten en/of in veranderingsprocessen zitten. Een voorbeeld daarvan is de inmiddels al bekend geworden Biechtstoel, een innovatie-instrument dat bedrijven helpt verandering- en innovatieprocessen in gang te zetten.