Innovatie

Jongeren praten mee over toekomst van Groningen

In november organiseert de JongerenTop samen met Het Rijk en de Groningse overheden bijeenkomsten voor en met jongeren over de investering van de zogenaamde ‘ereschuld’ aan Groningen. De bijeenkomsten worden georganiseerd om tot ideeën en adviezen te komen voor het investeren van het geld in de toekomst van Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Dertig jaar lang wordt er 200 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in het sociaal en economisch perspectief van het aardbevingsgebied en is er geld voor onder andere verduurzaming en infrastructuur. Wat vinden jongeren uit Groningen dat er met dit geld moet gebeuren? Samen met jongeren en jongerenorganisaties zijn er tien thema’s vastgesteld: omgaan met elkaar, mentale gezondheid, veiligheid, voorzieningen, onderwijs, economie, klimaat, armoede, wonen en toerisme.

Over deze thema’s worden in november, verspreid door de provincie, dialoogsessies, jongerentoppen en activiteiten georganiseerd. De vraag die centraal staat: Hoe kunnen wij, en de generaties na ons, gezond leven, wonen en werken in Groningen?

Jongerenorganisaties en instanties die hieraan meewerken zijn o.a. 2BE, Biblionet, Number5 Foundation, Jongerenwerk, Groninger Dorpen, Jong Noord, Jong Res, Woningcorporatie, Stichting Oude Groninger Kerken, Groninger Landschap, Natuur- en Milieufederatie Groningen, Nationaal Programma Groningen en Landschapsbeheer Groningen. 

Iedereen tussen de 17 en 27 jaar is welkom bij de bijeenkomsten, meer informatie en aanmelden kan via https://jongeren.top/jong-in-groningen/