Innovatie

Nieuwe website gemeente Groningen met alles over duurzaamheid

Wat kan ik zelf doen om duurzamer te leven in Groningen? Welke subsidiemogelijkheden zijn er wanneer ik zonnepanelen wil aanschaffen? Hoe kan ik samen met wijkbewoners in onze wijk of straat duurzaamheid bevorderen? Dat zijn enkele van de vele, zeer uiteenlopende onderwerpen die aan de orde komen op een nieuwe website van de gemeente Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe website gemeente Groningen met alles over duurzaamheid
Nieuwe website gemeente Groningen met alles over duurzaamheid

Het betreft de website duurzaamgroningen.nl. Deze is bedoeld om éen centrale plek te bieden waar inwoners alles vinden over duurzamer doen binnen de gemeente Groningen. Van praktische informatie tot subsidies en van stappenplan tot ervaringen van buurtgenoten.

Stap voor stap

Inwoners kunnen via de website stap voor stap aan de slag met thema’s als huis, tuin & omgeving, vervoer, voedsel, afval en hergebruik én ondernemen. Van je woning slim en voordelig energiezuinig maken tot gezond én goedkoop eten.

Daarbij lees je verhalen van duurzame buurtgenoten. Wethouder Energie & Duurzame Mobiliteit, Philip Broeksma: “Het kan groot klinken ‘duurzaamheid’. Toch is de eerste stap vaak een kleine: Haal wat tegels uit de tuin, pak eens vaker de fiets, douche wat korter en ga naar duurzaamgroningen.nl. Begin zo klein als je kunt en zo groot als je wilt. Zo zet je iets in beweging; jezelf en vaak ook anderen.”

Unieke ‘jouw buurt’ functie

Uniek aan duurzaamgroningen.nl is de ‘jouw buurt’ functie. Inwoners kunnen via hun postcode zien wat er in de buurt te doen is. ”Samen in je buurt aan de slag zorgt voor verbinding. Je komt met elkaar in contact en deelt ervaringen. Dat werkt motiverend. We roepen iedereen op om de lokale duurzame initiatieven die nog missen, via die pagina aan ons door te geven”, aldus Aline Bus, communicatiecoördinator van Duurzaam Groningen.