Innovatie

Ondernemerschap, innovatie en technologie in de slipstream van ESNS

Ondernemerschap, innovatie en technologie. Die drie thema’s staan 17 en 18 januari centraal tijdens de tweede editie van MXT. In de slipstream van Eurosonic Noorderslag (ESNS) brengt de conferentie startups, scale-ups en investeerders bij elkaar. Dat schrijft de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Foto | MXT2023/Stella Dekker Fotografie
Foto | MXT2023/Stella Dekker Fotografie

Twee dagen lang kunnen deelnemers van MXT door workshops, netwerksessies en lezingen waardevolle kennis opdoen en hun netwerk uitbreiden. En dat gebeurt op een bijzonder moment: tijdens Eurosonic Noorderslag wanneer Groningen geheel in het teken staat van muziek.

“Technologie is enorm belangrijk voor de muziekindustrie”, Max Papo, voorzitter van Stichting MXT “Denk allereerst aan systemen die nodig zijn voor het maken, opnemen en verwerken van muziek. Vervolgens komt daar een stukje distributie bij. Dat is iets wat een platform als Spotify bijvoorbeeld doet. Op die interactie tussen creativiteit en technologie focussen we tijdens MXT.”

MXT werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd na een verzoekje van prins Constantijn. “Hij vroeg ons een feestje te organiseren voor ondernemers in het verlengde van ESNS, omdat er dan veel bedrijven aanwezig zijn in Groningen die relevant zijn voor de muziekindustrie,” zegt Papo. “Alleen werd het uiteindelijk geen feestje maar een meerdaagse conferentie.”

“En die conferentie organiseren we dit jaar dus voor de tweede jaar op rij,” vertelt Papo. “Dit jaar hebben we ook weer een interessant programma. We hebben dit jaar ons eigen clubhuis, de zogenaamde hideout, waar mensen bij elkaar komen. DJ en ondernemer Sam Feldt geeft een lezing. En Zangeres Chagall lanceert haar nieuwe album bij ons. Zij is artiest en developer. Door haar led shows belichaamt zij wel een beetje waar wij voor staan.”

Nu, een week van tevoren, zijn er al meer aanmeldingen dan vorig jaar. “Daar zijn we heel blij mee. En aanmelden kan nog steeds.”