Innovatie

VVD wil inzicht in loonkloof bij gemeente Groningen

De Groningse VVD-fractie wil weten hoe het staat met de loonkloof tussen mannen en vrouwen in de gemeente Groningen. Daarover heeft de fractie woensdag vragen gesteld aan de coalitie.


Leestijd: 1 minuut

De fractie wil onder andere weten in hoeverre mannen en vrouwen in vergelijkbare functies gelijk worden beloond, hoe het zit met de secundaire arbeidsvoorwaarden en welke maatregelen de coalitie treft om de kloof te dichten.

De VVD stelt de vragen in het kader van Equal Pay Day op 14 november: de dag die symbool staat voor het moment waarop mannen gemiddeld evenveel hebben verdiend als vrouwen in een heel jaar.

De VVD noemt het niet alleen een kwestie van rechtvaardigheid dat vrouwen evenveel zouden moeten verdienen, maar wijst ook op de gevolgen voor de aantrekkelijkheid van een werkgever. “Wij zien dit tevens als een cruciale factor om een aantrekkelijke concurrerende werkgever te zijn en zo het hoofd te bieden aan de huidige arbeidstekorten op bijvoorbeeld onze gemeentelijke projecten, waaronder de woningbouw in Meerstad.