Nieuws

Afvaldumping op A7 zorgt voor eerste ongeluk in provincie Groningen

In de nacht van woensdag op donderdag is een aanrijding met meerdere personenvoertuigen geweest als gevolg van afvaldumping op de snelweg. Er raakte niemand gewond. De politie waarschuwt verkeersgebruikers voor mogelijke nieuwe acties.


Leestijd: 1 minuut

Afvaldumping op A7 zorgt voor eerste ongeluk in provincie Groningen
Afvaldumping op A7 zorgt voor eerste ongeluk in provincie Groningen

Het afval, dat onder meer bestaat uit autobanden, werd door boeren gedumpt als protestactie tegen het stikstofbeleid van de regering. Het is het zoveelste incident op de snelweg na eerdere demonstraties van boeren waarbij onder andere snelwegen in Nederland met hooibalen werden geblokkeerd. 

In de volgende video is te zien dat het afval op de weg ligt.

https://youtu.be/DlvbQ2oFdAs

Door het afval vond rond 02.45 uur een aanrijding plaats. Bij Frieschepalen was er rond 03.45 uur ook een ongeluk. De afrit is daar dicht. De A7 is zowel daar als bij Westpoort tijdelijk gesloten geweest. Op de A7 bij Marum wordt het verkeer via de vluchtstrook geleid.

https://twitter.com/POL_Groningen/status/1552476793436774400

Op de A28 tussen Zwolle en Meppel is maar een rijstrook open waardoor vertraging is opgetreden. In Noord-Holland zijn bij Medemblik hooibalen op de snelweg in brand gestoken. Op last van de brandweer is de weg daar afgezet. 

Foto: screenshot uit YouTube-video (nabij Leek)