Nieuws

Aardbeving van 3.2 bij Garrelsweer: ‘kippenvel’ en ‘trillen in bed’

In de Groningse plaats Garrelsweer heeft afgelopen nacht om 1.46 uur een aardbeving plaatsgevonden met een sterkte van 3,2 op de schaal van Richter. Het gaat om de vier na sterkste beving in Groningen ooit. De schok werd in de wijde omtrek, tot in de stad Groningen, gevoeld. Op Twitter en andere social media regende het reacties van geschrokken Groningers. “Kippenvel heb ik er van.”


Leestijd: 1 minuut

Groningers in afwachting van eindrapport Parlementaire Enquête Gaswinning
Groningers in afwachting van eindrapport Parlementaire Enquête Gaswinning

Volgens het KMMI werd de beving gevolgd door enkele naschokken. Het is niet de eerste keer dat Garrelsweer het epicentrum is van een zware beving: ook in juni 2011 was het raak, toen ook met een kracht van 3,2.

Op Twitter lieten meerdere mensen weten vannacht wakker te zijn geschrokken. “Vannacht om 1.47 schudde het hele huis. 20 km bij ons vandaan alles schudde en de ramen trilden”, schrijft iemand.

Weer een ander zegt: “Allemachtig, zo’n zware #aardbeving heb ik nog niet gevoeld, een zeer zware dreun, alsof er een carbid bus afgeschoten werd, ramen trilden en 2 sec daarna schudde het hele huis hevig, kippenvel heb ik er van, ben wel wat gewend maar dit was echt een knal zeg…”

De beving werd tot in de stad Groningen gevoeld. “Nou dat moet een flinke #aardbeving zijn geweest. Was tot in hartje Stad te voelen. #Groningen.” Ook in Wirdum schrokken mensen wakker. “Dus weer een beste, ook in Wirdum lagen we te trillen op bed, dus nu klaarwakker.”

De zwaarste beving tot nu toe had een kracht van 3,6 en vond plaats bij Huizinge, in augustus 2012.

https://twitter.com/westermei/status/1460498773906493453
https://twitter.com/TonnyNormaal/status/1460418361943375876