Nieuws

Al het moois uit Groningse winkels nu ook online op Warenhuis Groningen

Van schoenen tot chocoladeletters, kinderboeken, geurkaarsen en kleding. Met ruim 35.000 producten van bijna 200 winkeliers uit de stad en omgeving was winkelen in Groningen nog nooit zo makkelijk en veilig. Door lokaal te kopen doe je bovendien niet alleen jezelf, maar ook de lokale ondernemers een groot plezier. Check Warenhuis Groningen!


Leestijd: 2 minuten

Verkoop via Warenhuis Groningen ‘explosief gestegen’
Verkoop via Warenhuis Groningen ‘explosief gestegen’

Koop lokaal, iedereen blij

Juist nu: koop lokaal, iedereen blij. Want niet eerder was het zo belangrijk om lokale winkeliers te steunen. Dat cadeautje waar je naar op zoek bent, kijk eerst eens of je het van dichtbij kunt halen. Je hebt het waarschijnlijk sneller in huis, betaalt geen verzendkosten en ontziet het milieu. Denk er maar eens over na. De winkeliers zitten om de hoek.

Op warenhuisgroningen.nl zijn de producten te vinden van 186 winkels uit Groningen. Het platform is daarmee een soort online etalage: winkelen in de stad Groningen, maar dan gewoon vanuit je luie stoel. Je aankoop wordt per fietskoerier thuisbezorgd of je haalt het op in de winkel.

Grote namen, kleine ondernemers

Koffiestation, Reisboekwinkel De Zwerver, Haastje Repje, Broodje van Eigen Deeg, De Kaaskop, Mannenwinkel, Scholma Lingerie, De Roemer en Heksenketel. Het zijn zomaar wat namen van winkels waarvan het assortiment, of een deel daarvan, op Warenhuis Groningen staat.

WAAR

Voor veel lokale winkeliers hakt de coronacrisis er behoorlijk in. “Ik kan het niet mooier maken dan het is. Onze omzet daalde aanzienlijk. In de zomer werd het gelukkig weer wat beter en gingen mensen weer vaker naar de stad. Maar deze tweede lockdown is wel dramatisch”, vertelt Alfred Hofman van cadeauwinkel WAAR. “Hopelijk beginnen mensen straks weer lokaal inkopen te doen voor de feestdagen.”

Steun de lokale winkeliers

Ook collega-ondernemers van Alfred roepen consumenten op om vooral lokaal te kopen. Niet zozeer voor hun eigen winkel, maar voor het behoud van een gezellige en leefbare binnenstad. “Het winkelen in Groningen wordt er niet plezieriger van als mensen alleen maar bij de grote ketens en webshops kopen”, voegt Alfred eraan toe. “Ikzelf steun ook het liefst de lokale, kleine winkeliers. Mijn boodschappen probeer ik zoveel mogelijk op de markt te halen.”

Samenwerking met andere Groningse bedrijven

Het warenhuis is een initiatief van de Groningen City Club (GCC) en werkt samen met andere Groningse bedrijven zoals Zupr en Dropper. Samen zorgen zij voor een assortiment van zo’n 35.000 producten, gratis en duurzame bezorging met fietskoeriers en voor 15.00 uur besteld, betekent dezelfde dag nog bezorgd.