Nieuws

Anja Janssen nieuwe Ombudsman gemeente Groningen

De gemeenteraad van Groningen heeft Anja Janssen benoemd tot de nieuwe Ombudsman voor de gemeente Groningen. Per 1 december 2023 zal Janssen als gemeentelijke Ombudsman klachten van inwoners over de dienstverlening van de gemeente onderzoeken.


Leestijd: 1 minuut

Janssen volgt Marijke Hermans op, die bijna tien jaar Ombudsman voor de gemeente Groningen was. Janssen heeft diverse functies bij verschillende organisaties in het publieke domein bekleed, waaronder gemeentes.

Als Ombudsman is Janssen verantwoordelijk voor klachtenbehandeling en onderzoek en het oplossen van klachten over dienstverlening van niet alleen de gemeente Groningen maar ook van het Noordelijk Belastingkantoor, Stichting WIJ Groningen, GGD Groningen en Beschermd Wonen en Opvang.

Signaleren wat er anders kan

Janssen wil in haar werk als Ombudsman de nadruk leggen op luisteren naar inwoners. “We zijn vanuit instituties vaak gewend te praten en te zenden, maar waar het om gaat is luisteren. Echt luisteren, zodat de ànder kan vertellen. Pas dan kom je erachter wat er werkelijk speelt. Ik wil niet alleen achteraf repareren, maar juist aan de voorkant signaleren wat er anders kan. Ik hoop daarover in goed gesprek te komen met zowel inwoners als professionals.”