Nieuws

Bekende Stadjers doen oproep: houdt 1,5 meter afstand van elkaar corona te bestrijden!

De Veiligheidsregio Groningen zet bekende Groningers in bij de bestrijding van het coronavirus. Op sociale media doen Bert Visscher, Erwin Koeman, fotograaf Joram Krol, scheidsrechter Siemen Mulder, journalist Herman Sandman en anderen een oproep aan de Stadjers om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden en verder de hygiëneregels van het RIVM te hanteren.


Leestijd: 2 minuten

Bekende Stadjers doen oproep: houdt 1,5 meter afstand van elkaar corona te bestrijden!
Bekende Stadjers doen oproep: houdt 1,5 meter afstand van elkaar corona te bestrijden!

“Het klinkt misschien wat schoolmeesterachtig, maar we hebben elkaar hard, hard, hard nodig in de strijd tegen het coronavirus”, aldus Bert Visscher.

https://twitter.com/VRgroningen/status/1241460777384644609

Het zonnetje schijnt en veel mensen hebben de hele week noodgedwongen – al dan niet met allemaal stuiterende kids – thuis moeten werken. We leven in een bizarre situatie en dan is het best begrijpelijk dat je even een frisse neus wil halen. Het was echter best druk in Stad gister. Van social distancing was op de warenmarkt in Groningen geen sprake. Op sportveldjes werd druk gevoetbald en bouwmarkten draaien ineens een topomzet door de drukte. 

Het is maar lastig te begrijpen. In Noord-Brabant puilen de ziekenhuizen uit. Dagelijks worden er coronapatiënten naar Groningen gebracht. In Italië sterven er nu bijna 1.000 (!) mensen per dag. En nu is het nodig dat er een oproep komt om ervoor te zorgen dat we in Groningen meer kunnen doen om het virus te bestrijden.

Dood en doodziek
Dit virus is geen kattenpis. Het kan iedereen – jong en oud – dood en doodziek maken. We zijn het naar onze medemens (ook je kinderen, ouders, opa’s en oma’s, vrienden en andere Stadjers) verplicht om er alles aan te doen om het virus niet verder te verspreiden.

https://twitter.com/VRgroningen/status/1241473996199268360

Hoe kunnen we dat doen? Hou je aan de hygiëneregels van het RIVM en ga je de straat op: hou dan 1,5 meter afstand! Niet samen sporten, niet gezellig borrelen in het Noorderplantsoen, niet met z’n tientallen in de rij staan van een bouwmarkt. Even door de zure appel heen bijten en alles over een paar weken inhalen!

Al was het maar om alle fantastische medewerkers in de zorg te helpen. De artsen en verplegers die 24 uur per dag het virus bestrijden. De zorgverleners die hopen dat zij niet over twee weken de keuze moeten maken wie er wel of niet een ziekenhuisbed krijgt.

https://twitter.com/VRgroningen/status/1241471584948203520

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt, ook al is dat maar een kuchje
  • Hou als je de deur uit gaat, 1,5 meter afstand

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

https://twitter.com/HermanSandman/status/1241642571388129280
https://twitter.com/VRgroningen/status/1241464105879449600