Nieuws

Bevrijdingsdag: oproep tot massaal ‘We’ll meet again’ vanaf Groningse balkons

Bevrijdingsdag mag dit jaar niet helemaal in stilte voorbij gaan, vinden Reinout Douma van het Noordpool Orkest en zangeres Karin Noeken. Ze brengen daarom komende 5 mei om 21 uur gezamenlijk het nummer We'll meet again van Vera Lynn ten gehore. Douma en Noeken roepen alle Groningers op massaal mee te zingen. Vanuit de tuin of vanaf het balkon.


Leestijd: 1 minuut

Eerbetoon voor Vera Lynn vanaf Martinitoren
Eerbetoon voor Vera Lynn vanaf Martinitoren

Vanwege de coronacrisis is er een streep gehaald door alle 5 mei-activiteiten, en ook het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in het Stadspark gaat niet door.

Aanmelden

Het lied wordt op 5 mei om 21 uur gezongen en uitgevoerd door professionele musici, amateurs, dansers, acteurs en verder iedereen die mee wil doen. Mensen die willen meezingen of -spelen, kunnen zich hier aanmelden. Na aanmelding krijgen deelnemers een instructie, de tekst en de arrangementen.

Bevrijdingsconcert

Dat Douma en Noeken kiezen voor het nummer We’ll meet again is niet zonder reden. Het nummer van Vera Lynn, uit 1939, is het slotlied van het jaarlijkse bevrijdingsconcert aan de Amstel.

Deelnemende instellingen tot dusver zijn: Noordpool Orkest, De Wijk De Wereld, SPOT Groningen, het Noord Nederlands Orkest, Het Noord Nederlands Toneel, Club Guy &  Roni, Martiniplaza en kunst- en cultuurinstelling Vrijdag.