Nieuws

Bevrijdingsfestival Groningen traditioneel bomvol ondanks toegangsprijs

Het was een primeur dit jaar: bezoekers van het Bevrijdingsfestival in Groningen moesten vijf euro entree betalen om naar binnen te mogen. Desondanks kende het festival een traditioneel hoge opkomst.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de organisatie zijn er 43.000 kaarten verkocht en was de helft daarvan om 21:00 uur ‘s avonds nog altijd op het terrein. Dat betekent een aanzienlijk aantal van het totaal aantal kaarten van 60.000 dat beschikbaar was.

Een fijne opsteker voor het festival, nadat eerder duidelijk werd dat de organisatie liefst 100 dreigmails had ontvangen vanwege de toegangsprijs. Veel bezoekers hebben dus wel begrip gehad voor het entreegeld en kwamen naar het Stadspark om de vrijheid te vieren en te genieten van live muziek.

Eerder kreeg het festival al veel kritiek te verduren over de introductie van een toegangsprijs, als enige bevrijdingsfestival in Nederland. De gemeenteraad en de Provinciale Staten spraken hun afkeur uit en de Groningse band Waterleaf begon een online petitie om het festival gratis te maken.