Nieuws

City Club vreest verlies 20 tot 30 procent winkels in binnenstad door lage bezoekersaantallen

De binnenstad van Groningen trekt nu nog zo’n zestig procent van het aantal bezoekers van vóor de corona-crisis. Ook in andere binnensteden in Nederland is het aantal bezoekers gekelderd. Bovendien is er sprake van een ‘duizelingwekkende groei’ van het online winkelen. Deze ontwikkelingen zorgen er voor dat veel winkels het moeilijk hebben, en dat kan er op termijn toe leiden dat misschien wel 20 tot 30 procent van de winkels zal verdwijnen.


Leestijd: 1 minuut

Economie Groningen groeit minst hard van alle provincies
Economie Groningen groeit minst hard van alle provincies

Een en ander betoogt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club vandaag, donderdag, in de papieren editie van het Dagblad van het Noorden.

Eric Bos had gisteren een gesprek met wethouder Paul de Rook (D66) van Economische Zaken, samen met een vertegenwoordiger van brancheorganisatie INretail. Aanleiding voor het gesprek is de tanende belangstelling voor binnensteden van het publiek door de corona crisis, met name bij toeristen en dagjesmensen.

In sommige steden is de situatie nog ernstiger. In Amsterdam komt nog slechts veertig procent van het normale aantal bezoekers.

Brancheorganisatie INretail wil gesprekken voeren met de bestuurders van alle grote steden in Nederland, en Groningen was gisteren de eerste stad. GCC- voorzitter Eric Bos laat in het Dagblad weten dat hij tevreden was over het gesprek met de wethouder. Er wordt gewerkt aan en plan van aanpak om te komen tot terugkeer dan het aantal bezoekers. In dat plan moeten maatregelen staan voor de vraag hoe op een veilige manier meer aanloop, met name van toeristen en dagjesmensen, kan worden gecreëerd.

Meer hierover: dvhn.nl