Nieuws

Corona-uitbraak op verpleegafdeling UMCG

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn elf patiënten en negen medewerkers van de afdeling met hart- en longpatiënten besmet met het coronavirus.  De besmettingen hebben vermoedelijk begin vorige week, 8 of 9 februari, plaatsgevonden.


Leestijd: 1 minuut

Er is een groot bron- en contactonderzoek gaande.  Uit genetische analyse (het zogenaamde sequencen) moet blijken of alle besmettingen inderdaad aan elkaar verwant zijn en of het gaat om één van de mutaties, zoals de Britse. De uitslagen daarvan zij dinsdag bekend.

Patiënten

De besmette patiënten op C2 worden in ‘strikte isolatie-plus’ verpleegd. Voordat de besmetting werd vastgesteld, waren er al patiënten overgeplaatst naar andere afdelingen (waaronder de Intensive Care) en andere ziekenhuizen. Zij worden, net als de besmette patiënten op C2, in ‘strikte isolatie-plus’ verpleegd.

De overige patiënten van C2 worden in contactdruppelisolatie verpleegd en regelmatig getest. Datzelfde geldt voor patiënten op andere afdelingen die met een positief persoon in contact zijn geweest.