Nieuws

Eurosonic Noorderslag van start

Het is zover, woensdagavond barst de 38e editie van festival Eurosonic Noorderslag los in Groningen. Op meer dan 40 locaties in de stad treden van woensdag tot zaterdag meer dan 350 Europese artiesten op. Het festival wordt woensdagavond afgetrapt met onder meer acts van rockband Annie Taylor in VERA en de Rotterdamse Indieband Elephant in de Stadsschouwburg.


Leestijd: 1 minuut

Foto | ESNS/Bart Heemskerk
Foto | ESNS/Bart Heemskerk

Eurosonic Noorderslag ging in 1986 van start en heeft een indrukwekkende staat van dienst in het kickstarten van de internationale carrières van artiesten als Altin Gün, Alina Pash, Dua Lipa, July Jones, Meduza en Wet Leg.

Vanaf 19.30 gaat het festival woensdagavond van start, met optredens op tal van locaties in Groningen, waaronder Der Aa-kerk, Simplon, De Machinefabriek, The Social Hub, VERA en Wenutbutter.

Eurosonic Air

Op de Grote Markt vind je vanaf donderdag Eurosonic Air, een gratis toegankelijke podium. Op donderdag trapt om 20.15 The Vices de avond af. De rest van de week vind je er onder meer DYSTINCT en Joost Klein, op zaterdag SERA en Roxeanne Hazes. Het hele programma vind je in het programma op de website van Eurosonic Noorderslag.