Nieuws

Forum Groningen laat ‘gruwelijk mooie’ foto’s maken

‘Buitenlands mooi, maar dan wel in Grunn!’, Prachtig’, ‘Geweldig wat een mooie stad’.  Nu de laatste bouwkranen uit het gebied zijn verdwenen, en ook de Nieuwe Markt helemaal af is, werd het voor Forum Groningen tijd voor nieuwe publiciteitsfoto’s. ‘Gruwelijk mooi’, noemde het Forum de luchtfoto’s zelf al, en ook op social media regende het positieve reacties.


Leestijd: 1 minuut

Twee jaar Forum Groningen: wat vinden Groningers ervan?
Twee jaar Forum Groningen: wat vinden Groningers ervan?

Volgens woordvoerster Pernille Claessen is het gebied rond het Forum inmiddels een echt nieuw stukje stad. “Zeker nu ook de Nieuwe Markt helemaal klaar is, het Market Hotel de deuren heeft geopend, en ook de laatste bouwkranen en containers uit het straatbeeld verdwenen zijn.”

Dat verdiende wel een stel nieuwe foto’s. Daarvoor werd de stad-Groninger dronefotograaf Peter Wiersema ingeschakeld die eind augustus ’s avonds zijn drone de lucht in liet gaan.

Het Forum gaat de foto’s onder andere gebruiken bij het aankondigen van de nieuwe expositie ‘Game On’, die vanaf 2 oktober in het Forum te zien is. Het is de grootste interactieve tentoonstelling over videogames. De expo trok wereldwijd al miljoenen bezoekers en is dus vanaf begin oktober ook in Groningen te zien.