Nieuws

“Geen mondkapjesplicht op Promotiedagen”

Bezoekers van de Promotiedagen, volgende week dinsdag en woensdag in MartiniPlaza, zijn niet verplicht een mondkapje te dragen. Wél moeten ze bij de ingang een geldige coronapas kunnen laten zien, zo meldt beursorganisator Michel Elzinga.


Leestijd: 1 minuut

“Geen mondkapjesplicht op Promotiedagen”
“Geen mondkapjesplicht op Promotiedagen”

“Op de plekken waar mensen al verplicht een coronapas moeten laten zien, geldt géén mondkapjesplicht”, zegt hij. Wel geldt er een advies om 1,5 meter afstand te houden. Maar dat hoeft volgens Elzinga geen probleem te zijn. “We hebben de beurs bewust een stuk ruimer opgezet.”

De organisatie zet bij de ingang extra mensen neer om de coronatoegangsbewijzen te controleren. Voor een goede doorloop hebben standhouders dit jaar voor het eerst ook een eigen in- en uitgang. “Zij hoeven ook maar één keer hun coronapas te laten zien, en krijgen daarna een speciaal polsbandje.”

Het is voor het eerst in twee jaar dat de Promotiedagen weer plaatsvinden. Of Elzinga verwacht dat het daardoor extra druk wordt? “Ik krijg veel reacties van mensen die er ontzettend veel zin in hebben, dus de voortekenen lijken gunstig. Het aantal kaarten dat al gedownload is, is in ieder geval vergelijkbaar met voorgaande jaren.”