Nieuws

GGD: zeventien nieuwe besmettingen in provincie Groningen

In de provincie Groningen is het aantal geteste coronabesmettingen in een etmaal gestegen met 17 naar 249. Dat is flink meer dan de dag ervoor, toen kwamen er maar vijf besmettingen bij. Het aantal ziekenhuisopnames en doden bleef gelijk ten opzichte van een dag eerder.


Leestijd: 1 minuut

Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie
Aantal nieuwe besmettingen provincie Groningen blijft hoog; meeste besmettingen in thuissituatie

De laatste weken kwamen er in de provincie Groningen steeds maar een handjevol nieuwe besmettingen bij. Mogelijk dat het uitvoeren van extra testen de reden is waarom het aantal in het afgelopen etmaal wat hoger lag. 

Op dit moment zijn zeker 56 Groningers opgenomen in het ziekenhuis. Dat aantal blijft dus stabiel. Dat geldt ook voor het aantal overleden personen. Dat zijn er formeel nog steeds zes. Het RIVM benadrukt echter dat het daadwerkelijke aantal besmette personen hoger ligt omdat niet iedereen wordt getest. In de overlijdenscijfers worden ook alleen maar mensen meegenomen die getest zijn op het virus. 

In de hele provincie lagen donderdag 132 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 63 op de IC’s. Ongeveer een derde zou afkomstig zijn uit andere regio’s. Volgens het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ-NN) is er in de noordelijke ziekenhuizen nog genoeg capaciteit. 

Het aantal geteste besmettingen in het hele land steeg met 1.213 naar 21.762. De stijging is hoger dan de afgelopen dagen. Het is niet bekend of dit komt omdat er ook meer wordt getest. Het aantal ziekenhuisopnames nam toe met 237 en dat is minder dan in de dagen hiervoor. Er vielen 148 dodelijke slachtoffers te betreuren. In totaal gaat het om 2.396 overleden patiënten.