Nieuws

Groningen: "Regenton in tuin van alle Stadjers"

'Iedere tuin een ton!': dat is het motto van een bijzondere actie van de gemeente Groningen die vandaag, Goede Vrijdag, van start gaat. Iedereen die zich opgeeft voor de actie krijgt een mooie kortingsbon. De gemeente hoopt zo ook te stimuleren dat er minder stoeptegels en andere stenen komen in tuinen, en steeds meer groen.


Leestijd: 1 minuut

De gemeente Groningen start vandaag, Goede Vrijdag, voor het zesde jaar op rij met de kortingsactie voor regentonnen. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen met een kortingsbon van € 17,50 een regenton naar keuze te kopen. Het bedrag wordt direct verrekend bij de kassa van de deelnemende winkels in Groningen, Haren en Meeden (!). Met deze financiële tegemoetkoming stimuleert de gemeente haar inwoners om regenwater te gebruiken, vooral voor (meer) groene en bloeiende tuinen. Dit jaar loopt de actie tot 1 december.

Gebruik ook regenwater en download de folder met de kortingsbon met daarop de deelnemende winkels en informatie of ga naar Facebook ‘Operatie Steenbreek Groningen’. Ook bij de klantenservice van de deelnemende winkels liggen de papieren folders met de kortingsbon.

LET OP: de kortingsactie geldt niet voor online bestellingen of afhalen bij de winkel, maar uitsluitend bij aankoop in de fysieke winkel.

Waarom een regenton?

Met een regenton wordt regenwater gemakkelijk opgevangen en opgeslagen. En is er altijd voldoende water voor de planten in je tuin. Het is gratis en bovendien kalkvrij, dus ook heel geschikt voor het lappen van de ramen! Kochten in de eerste jaren dat de actie liep nog tussen de 200 à 300 mensen een ton met de kortingsbon, in 2020 gingen er al meer dan 1.000 over de toonbank!

Operatie Steenbreek

De gemeente Groningen ondersteunt met de kortingsbon de doelen vanuit Operatie Steenbreek. Dit onttegelingsproject is een samenwerking van verschillende Nederlandse gemeentes om verdere verstening van de Nederlandse tuinen tegen te gaan. Steeds vaker ontstaan in de stad namelijk problemen met de afwatering, waardoor bijvoorbeeld kelders onderlopen. Een groene tuin én natuurlijk een regenton zorgen ervoor dat niet al die regenbuien door het riool hoeven worden opgevangen.