Nieuws

Groningse studenten willen snellere heropening UB

Gronings studenten vinden het onterecht dat de Universiteitsbibliotheek (UB) in Groningen nog steeds gesloten is. Uit protest hebben leden van de Studentenorganisatie Groningen(SOG) zaterdagmiddag een demonstratie gehouden op het Academieplein. Daar werden tafels op anderhalve meter van elkaar gezet waar de demonstrerende studenten in de open lucht zaten te studeren.


Leestijd: 1 minuut

Rijksuniversiteit Groningen (RUG): verwarming laag in 175 gebouwen
Rijksuniversiteit Groningen (RUG): verwarming laag in 175 gebouwen

Met de actie wilden de studenten men aangeven dat het in hun ogen zo niet langer kan. Volgens de SOG is het voor veel studenten lastig om thuis te studeren, omdat ze daar te weinig ruimte hebben, of slechte wifi of ze vinden studeren in de bibliotheek prettig omdat dat structuur geeft.

Volgens de studentenorganisatie kunnen studenten in Amsterdam en Rotterdam al wel weer terecht in de universiteitsbibliotheken, dus zou dat ook in Groningen moeten lukken.

De studenten hebben er wel begrip voor dat het universiteitsbestuur voorzichtig is vanwege corona, maar ze denken dat het mogelijk moet zijn om met gepaste maatregelen zowel de veiligheid te waarborgen als de UB weer te heropenen.

(Foto boven: BouwenmetKooi)