Innovatie

Grote conferentie over Life Science en medische technologie in Forum

Groningen ontwikkelt zich steeds meer tot een ‘high tech city’, waar hoogwaardige technologie tot ontwikkeling komt, met innovatieve bedrijven en sectoren, zoals ook de medische sector. In dat kader past ook de organisatie van het evenement ‘Data Science for Life Science’. Dat is een conferentie over het gebruik van data in de Life Sciences. Deze conferentie, georganiseerd door de Life Cooperative, is dinsdag 24 september in Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

De LIFE Cooperative organiseert die dag derde editie van de LIFE Sciences Conference in Forum Groningen. Het thema van dit jaar luidt: ‘Data Science for Life Science’. 

In de life sciences en gezondheidssector speelt data een cruciale rol bij het versnellen van onderzoek en innovatie.  Tijdens de conferentie delen sprekers zoals arts, onderzoek en bestuurder Marcel Levi hun laatste inzichten, waardoor kennisdeling bijdraagt aan snellere vooruitgang.

Vanuit verschillende invalshoeken staan er lezingen op het programma die ingaan op het thema. Tijdens het evenement wordt ook de Innovation Award van de LIFE Cooperative uitgereikt aan de innovatie met de meeste impact in Noord-Nederland.

Wat is Life Cooperative?

De coöperatie genaamd Life Cooperative werd opgericht om het MKB op het gebied van Life Science en Medische Technologie in het noordelijke deel van Nederland te verenigen en om de beleidsmakers van de regionale overheden en instellingen richting te geven

Oplossingen

De coöperatie ontwikkelt oplossingen om gezamenlijk uitdagingen aan te gaan. Collectieve training, gezamenlijke inkoop van laboratoriumapparatuur en materialen, gedeelde bezoeken aan internationale beurzen en congressen zijn een aantal van de huidige voorbeelden van efficiencymaatregelen.

Samen ontwikkelt de coöperatie onderzoeks-, ontwikkelings- en aanbodketens die resulteren in efficiënte innovaties, bijvoorbeeld in het gebied biomarker validatie, biomateriaal ontwikkelingen en 3D-imaging en printing.

(Foto boven en nadere informatie: Campus Groningen)