Nieuws

Grote maquette van binnenstad in hal van Forum Groningen

In de hal van het Forum Groningen staat sinds woensdag een enorme maquette van vier bij vier meter van de binnenstad van Groningen. Van elk gebouw is een houten miniatuur gemaakt. Onder andere het Forum, de Martinitoren, het Stadhuis, het Hoofdstation en het Groninger Museum zijn te zien. Aan de maquette is jarenlang gewerkt.


Leestijd: 1 minuut

Grote maquette van binnenstad in hal van Forum Groningen
Grote maquette van binnenstad in hal van Forum Groningen

De binnenstadsmaquette stond eerder in de hal van Stadsontwikkeling aan het Zuiderdiep. Het stadshart-in-het-klein is door de gemeente Groningen in langdurige bruikleen gegeven aan het Forum, zodat iedereen die het Forum bezoekt er van kan genieten.

De plaatsing van de maquette is een mooie opmaat naar het Let's Gro festival over de toekomst van de stad Groningen, dat komend weekend (4, 5 en 6 november) in het Forum plaatsvindt.

Aanpak binnenstad: Ruimte voor jou

Vanaf 2016 is de gemeente druk bezig met de aanpak van de openbare ruimte in de binnenstad. Het gaat daarbij om de herinrichting van veel straten en pleinen. Ruimte voor jou is het overkoepelende thema. Met als doel een aantrekkelijke, toegankelijke, veilige en bereikbare binnenstad voor iedereen. Dus meer ruimte voor voetgangers en fietsers, minder auto- en busverkeer en meer gezellige verblijfsplekken. Er zijn in het kader van het toekomstfestival Let’s Gro 28 binnenstadsprojecten op de maquette gemarkeerd. Een deel ervan is inmiddels gerealiseerd, een deel is in uitvoering en een deel is in voorbereiding. Op grote staanders naast de maquette kun je meer lezen over hoe en wat. Wil je nóg meer weten, ga dan naar ruimtevoorjou.groningen.nl.