Nieuws

Grote Markt festival: zó vierde Groningen heropening van haar opgeknapte ‘huiskamer’

Vele duizenden mensen hebben zaterdag genoten van het Grote Markt Festival. Dat was het feest ter gelegenheid van de heropening van de Grote Markt. Het enige wat ontbrak was de zon, maar het was droog en aangenaam, en veel mensen waren op de been om te genieten van het Festival-programma en om een kijkje te nemen op de vernieuwde Markt, onder de nieuwe bomen, in het Stadhuis, of in het gebouw van Vindicat. Op banken op de Grote Markt was alle gelegenheid om iets te drinken of te eten, en er was swingende muziek. Dat allemaal om te vieren dat Groningen weer een ‘huiskamer’ heeft die is aangepast aan de nieuwe tijd, met als symbool daarvan de groep van bijna dertig bomen.


Leestijd: 1 minuut

Tijdens het evenement was er de hele dag van alles te doen voor jong en oud. Zo was er behalve muziek en dans onder andere een kidsarea bij het waterelement, kon je een audiotour doen over de geschiedenis van de Grote Markt en waren er theatervoorstellingen.

Ook de ‘aanwonenden’ van de Grote Markt vierden het feestje mee. Zo kon men in de Martinikerk genieten van optredens van koren, hielden studentenverenging Vindicat en Grand Theatre een open huis met rondleidingen en waren bezoekets welkom in het Stadhuis om de archeologische vondsten uit de Grote Markt te bewonderen.

 ’s Avonds werd het pas echt een feestje. De avond werd geopend met een optocht van het Broken Brass Ensemble. Hierna volgden diverse artiesten die ervoor zorgden dat de voetjes van de vloer gingen. Om 00.00 uur was het programma afgelopen.