Nieuws

‘Grunnegers, volholden. En kop d’r veur!’

De burgemeesters in de provincie Groningen hebben de inwoners van Groningen een hart onder de riem gestoken in een videoboodschap. In de boodschap laten ze weten trots te zijn op hoe de Groningers omgaan met het coronavirus.


Leestijd: 1 minuut

‘Grunnegers, volholden. En kop d’r veur!’
‘Grunnegers, volholden. En kop d’r veur!’

“Van Lauwerzee tot Dollart tou, van Drinthe tot aan t Wad zijn wij ongelofelijk trots op jullie”, zo beginnen ze het filmpje. De burgemeesters roemen de mensen in de zorg, de hulpverleners, handhavers en toezichthouders die iedereen aanspreken op een mooie dag. 

De burgemeesters vinden dat de Groningers samen sterk staan voor de ondernemers, groot en klein. “Maar ook voor onze sportievelingen, onze musici en kunstenaars. En voor al die mensen met scheuren in hun huis en in hun ziel. Samen staan we sterk voor onze ouderen, die we meer dan ooit willen vasthouden. En voor onze kinderen die we veel meer ruimte willen geven dan alleen de tafel thuis.”

De wekenlange quarantaine vraagt veel van het geduld van de inwoners van de provincie. “Telkens laten we veerkracht zien. Zodat we de besmettingscurve net zo plat houden als ons Gronings”, aldus de burgemeesters. 

Ze besluiten het filmpje met een oproep om nog even door te zetten. “Geef elkaar de ruimte, letterlijk en figuurlijk, in de vrijheid die ons allen zo dierbaar is. Grunnegers, volhouden en kop dr veur!”