Nieuws

Hoe heeft de politie de verdachte van moord op Els Slurink in beeld gekregen?

De politie in Groningen heeft in verband met het lopende onderzoek nog niet kunnen melden hóe ze de verdachte op het oog kregen in zake de moord op Els Slurink in 1997. Maar misdaad-journalisten van onder meer het Dagblad van het Noorden komen vandaag met een antwoord op die vraag.


Leestijd: 1 minuut

10 jaar celstraf voor doodslag op Els Slurink
10 jaar celstraf voor doodslag op Els Slurink

Misdaad-verslaggevers Mick van Wely ( oud-Dagblad van het Noorden medewerker en nu De Telegraaf) en Willem Dekker van het Dagblad van het Noorden, schrijven vandaag dat de 44-jarige man die vrijdag 5 februari werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Els Slurink in 1997, kon worden aangehouden na een DNA-match.

Onder de nagels van het slachtoffer werd DNA aangetroffen. Dat was steeds onvoldoende om met oude technieken goed te kunnen analyseren. Maar het DNA werd in december opnieuw naar het Nederlands Forensisch Instituut gestuurd. Dankzij nieuwe technieken kon dat nu wel worden vergeleken, en dat leverde een match op.

Het dna blijkt afkomstig van een oud-veelpleger, J.A.. De man, woonachtig in Geldrop, is aangehouden en zit, aldus de politie, in alle beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De politie verricht nog nader onderzoek, en houdt zelfs rekening met de mogelijkheid van een tweede dader, zo schrijven het Dagblad van het Noorden en de Telegraaf.