Nieuws

Hooghoudt lanceert nieuw drankje: Hard Seltzer

De Groningse distilleerderij Hooghoudt lanceert maandag drie nieuwe alcoholische drankjes. Met Hard Seltzers haakt Hooghoudt in op een trend die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten waar het drankje in korte tijd zeer populair is geworden.


Leestijd: 1 minuut

Hooghoudt lanceert nieuw drankje: Hard Seltzer
Hooghoudt lanceert nieuw drankje: Hard Seltzer

De drie Hard Seltzers die op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd door Hooghoudt zijn Strawberry & Basil, Mango & Chili en Watermelon & Mint.

Waar Hard Seltzers in bijna alle gevallen op basis van eenvoudige gefermenteerde maïs of rijst worden gemaakt, is Hooghoudt de eerste Nederlandse distilleerderij die Hard Seltzers maakt met hoogwaardige koper gestookte Holland Gin, die gecombineerd wordt met de smaak van écht gedistilleerd fruit en botanicals. Op deze manier heeft Hooghoudt binnen de Hard Seltzer categorie een lijn eigen originele smaken gecreëerd. Het uitgangspunt hierbij was de smaak van de Nederlandse consument, deze is – zo weet Hooghoudt na 132 jaar – beduidend andere dan bijvoorbeeld die in de Verenigde Staten.

In het buitenland hebben Hard Seltzers vaak een harde, eenvoudige smaak met veel koolzuur. Hooghoudt kiest juist voor zachtere, échte smaken. Hierdoor wordt de Hard Seltzer fris en toegankelijk, maar wel wat minder zoet en je proeft de complexiteit van echt fruit en botanicals. 

Arno Donkersloot, algemeen directeur Hooghoudt zegt: “Dankzij millennials is het marktaandeel van Hard Seltzers in de Verenigde Staten met een sneltreinvaart gegroeid. Consumenten zijn zich meer bewust en houden zich meer bezig met wat ze eten en drinken. Drankjes met natuurlijke ingrediënten en die laag in calorieën zijn, zijn zeer in trek. De Hard Seltzers van Hooghoudt zijn speciaal ontwikkeld met dit in het achterhoofd zonder compromis op de smaak te doen.”

De Hard Seltzers van Hooghoudt zijn vanaf vandaag te verkrijgen. Eerst bij 50 geselecteerde horecazaken en vervolgens volgt een uitrol naar retail en slijters.