Nieuws

Huisartsen en GGD Groningen werken samen met vaccineren 60-64 jarigen

Huisartsen in de provincie Groningen zijn gestart met het vaccineren van 60-64 jarigen tegen het coronavirus. Verschillende huisartsen maken dankbaar gebruik van de locaties van de GGD die al waren ingericht.


Leestijd: 1 minuut

Groningse GGD zoekt nog honderden prikkers voor als er straks meer vaccins zijn
Groningse GGD zoekt nog honderden prikkers voor als er straks meer vaccins zijn

Zij vaccineren hun eigen doelgroepen. Hier zijn ingerichte locaties voor nodig, waar ook ruimte is voor de mensen om 15 minuten te wachten ná de vaccinatie. GGD Groningen heeft inmiddels meerdere vaccinatielocaties in de provincie opgezet. Deze ‘priklocaties’ zijn verspreid over de provincie en zijn ingericht om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen te vaccineren. Verschillende huisartsen uit Stadskanaal, Warffum, Appingedam, Zuidhorn en Groningen maken gebruik van GGD-priklocaties.

Locaties Stadskanaal en Warffum

De locaties in Stadskanaal en Warffum zijn nog niet door GGD Groningen in gebruik genomen, want er wordt nog te weinig vaccin aangeleverd om alle locaties dagelijks open te stellen. Deze locaties zijn al wel klaar voor gebruik en daarom gaan de huisartsenpraktijken deze locaties gebruiken voor het vaccineren. In Stadskanaal wordt gevaccineerd in Fox aan de Hoofdstraat 94. In Warffum is Op Roakeldais aan de Oostervalge 52a de vaccinatielocatie.

In Stadskanaal komen ongeveer 1.800 personen bij de huisarts voor een prik en in Warffum gaat het om zo’n 800 personen. De uitnodiging voor deze vaccinatie hebben mensen van hun eigen huisarts ontvangen.

Samenwerking huisartsen en GGD Groningen

De huisartsen vaccineren hun eigen doelgroepen. De huisartsen zetten de prik en GGD Groningen ondersteunt op de meeste locaties in de voorbereiding, het prepareren van de spuiten en de ontvangst. De eerste vaccinaties worden gezet tussen 10 en 22 april. De tweede vaccinatie vindt plaats in juli. Ook dan maken deze huisartsen weer gebruik van de GGD-locaties.