Nieuws

Huren van zonnepanelen is bij Enie.nl nu 45 procent goedkoper dan gewone stroom

Het Groningse bedrijf Enie.nl heeft woensdag een zonnepanelenplan gelanceerd, waarmee ze volgens eigen zegge zorgen voor een doorbraak in de energiemarkt. Door zonnepanelen en/of een laadpaal te huren en die te betalen via de loonstrook, ontstaat een financieel voordeel van minimaal 45 procent ten opzichte van de huidige stroomprijs.


Leestijd: 2 minuten

Huren van zonnepanelen is bij Enie.nl nu 45 procent goedkoper dan gewone stroom
Huren van zonnepanelen is bij Enie.nl nu 45 procent goedkoper dan gewone stroom

Enie.nl wil dat zonne-energie voor iedereen toegankelijk is. “Toen we in 2017 begonnen met het verhuren van zonnepanelen, waren we met zonne-energie voor het eerst goedkoper dan grijze stroom”, legt oprichter Patrick van der Meulen uit. “Vandaag de dag kost elektriciteit zo’n 20 cent per kWh[1], met ZonneSparen via de Groene WKR, verlagen we dit naar zo’n 11 cent per kWh. Het is hierdoor zelfs voordeliger om zonnepanelen te huren via de loonstrook dan zelf zonnepanelen te kopen. Belangrijker is dat we ver voorbij het omslagpunt zijn waarbij zonne-energie goedkoper is dan grijze stroom én we helpen werkgevers concreet met verduurzamen. We voorzien hiermee een versnelling van het einde van het tijdperk van de fossiele energie.”

Zonnepanelen huren via de loonstrook
Met ZonneSparen is het mogelijk om als werknemer zonnepanelen en/of een laadpaal voor een elektrische/hybride auto te huren en deze maandelijks te betalen via de loonstrook. Dit kan door gebruik te maken van ‘de Groene WKR’, een duurzame doorontwikkeling van enie.nl op basis van de huidige werkkostenregeling (WKR). “Toen wij eind 2019 begonnen te bouwen aan de Groene WKR, kregen we vaak als reactie van werkgevers dat het (vrije) WKR-budget grotendeels al is besteed aan bijvoorbeeld kerstpakketten en borrels. Veel werkgevers weten niet dat zij jaarlijks per werknemer een veel ruimer WKR-budget ter beschikking hebben. Dit budget noemt enie.nl ‘de Groene WKR’”, aldus Van der Meulen. 

Besparen en verduurzamen voor werkgever en werknemer
De toepassing van ZonneSparen via de Groene WKR heeft financiële impact voor zowel de werkgever als ook de werknemer. Het huren van zonnepanelen kost gemiddeld zo’n € 700,- per jaar en valt hiermee ruim binnen deze Groene WKR. Werknemers stappen thuis over van grijze stroom naar zonne-energie van hun eigen dak en besparen hierdoor minimaal 45 procent op hun stroomkosten. Doordat werkgevers dit faciliteren middels een keuzesysteem, besparen zij op de werkgeverslasten. “Het resultaat is geweldig en inmiddels goedgekeurd door diverse accountants en fiscalisten. De administratieve verwerking is geautomatiseerd en wordt kosteloos aan de werkgever aangeboden. Zo heeft de werkgever er nauwelijks omkijken naar en bouwt zij mee aan een duurzame toekomst”, aldus Patrick van der Meulen van enie.nl.

Meer informatie is te vinden op www.enie.nl/wkr.