Nieuws

Initiatief tot groot zonnepark rond Ommelander Ziekenhuis in Scheemda

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda onderzoekt de mogelijkheid om op een groot terrein rondom haar gebouw een groot zonnepark aan te leggen. Het zou één van de grootste zonneparken in Groningen kunnen worden, ter grootte van vijfhonderd voetbalvelden.


Leestijd: 1 minuut

Initiatief tot groot zonnepark rond Ommelander Ziekenhuis in Scheemda
Initiatief tot groot zonnepark rond Ommelander Ziekenhuis in Scheemda

Het park kan een aantrekkelijke nieuwe inkomstenbron worden, en zou het ziekenhuis twintig miljoen euro kunnen opleveren. In Provinciale Staten van Groningen heeft de Partij van het Noorden vragen gesteld over dit initiatief, en vraagt zich onder meer af of de omgeving niet meer zou mogen meeprofiteren van dit initiatief.

Volgens de Partij voor het Noorden gaat het om een plan van het Ommelander Ziekenhuis dat is gemaakt in samenwerking met zonne-energie bedrijf Powerfield. Als het plan zou doorgaan zou het OZG 20 miljoen euro ontvangen, en zou 5 miljoen euro worden bestemd voor leefstijl.

De twee PvhN-Statenleden Dries Zwart en Leendert van der Laan Wat willen weten wat het college van Gedeputeerde Staten vindt van het feit dat een Ziekenhuis zich om financiële redenen gaat bemoeien met de planning en lobby van zonneparken.

Ook vragen de Statenleden of het wel de bedoeling is van een “participatieregeling” dat het grootste deel van de opbrengsten naar het ziekenhuis gaat. “Was het niet de opzet dat in dit geval 25 miljoen euro ten goede zal komen aan de omgeving van het zonnepark?”, zo willen ze weten.