Nieuws

Joker-pak van Jack Nicholson en origineel Batman kostuum naar Groningen

Het originele pak van Jack Nicholson dat hij droeg in de film "The Joker" is in Groningen. Ook het Batman pak van Ben Affleck en de originele kostuums van Wonder Woman zijn vanaf nu te bewonderen. Ze maken deel uit van een bijzondere expositie in Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Joker-pak van Jack Nicholson en origineel Batman kostuum naar Groningen
Joker-pak van Jack Nicholson en origineel Batman kostuum naar Groningen

Het betreft de grote internationale tentoonstelling The Art of DC – The Dawn of Super Heroes, in Forum Groningen, tot en met 8 januari 2023 te zien.

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 artworks van DC's beroemdste Super Helden én Super Schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews.

Zo zie je de ruim drie meter grote Batpod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter's iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70.

Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.