Nieuws

Jongste ondernemersduo van Groningen begint ijssalon Monte Giove in Folkingestraat

Het misschien wel jongste ondernemersduo van Groningen heeft dinsdagavond een ijssalon en lunchroom in de Folkingestraat geopend. Je kunt bij Monte Giove terecht voor ambachtelijk Italiaans ijs, cheesecakes, goede koffie, Italiaanse broodjes en meterpizza’s.


Leestijd: 3 minuten

Jongste ondernemersduo van Groningen begint ijssalon Monte Giove in Folkingestraat
Jongste ondernemersduo van Groningen begint ijssalon Monte Giove in Folkingestraat

De opening werd dinsdag verricht door burgemeester Koen Schuiling. “Ik weet nog dat ik als kind in Italië altijd graag een ijsje mocht eten”, aldus Schuiling in z’n toespraak. “Je had in Nederland toen nog geen Italiaanse ijssalons. Gelukkig kwam dat later op gang, ook in Groningen. Met Monte Giove hebben we er een mooie échte Italiaanse ijssalon bij. En dat is fijn in deze lastige tijd. Ik wens Maurice en Marco dan ook heel veel succes!” 

De droom van hun vader
De 19-jarige Maurice en z’n 24-jarige broer Marco Joudieh realiseren met ‘Monte Giove Gelato Dolce e Salato’ de Groningse droom van hun vader John Joudieh, die in Norg al een goedlopend Italiaans specialiteiten restaurant heeft. “Mijn vader wilde altijd al een ijssalon in bruisende binnenstad van Groningen openen”, zegt Maurice Joudieh. “Het is wel heel gaaf dat wij als zoons nu de kans krijgen om ons eigen concept op te zetten.”

Maurice Joudieh, burgemeester Schuiling en Marco Joudieh
Maurice Joudieh, burgemeester Schuiling en Marco Joudieh

De Joudieh’s lieten hun oog vallen op een pand in de Folkingestraat. Tot voor kort zat daar een wraps- en sapjesbar in. “We hebben de afgelopen drie maanden keihard gewerkt”, legt Maurice uit. “Er moest ook ontzettend veel gebeuren. En de coronacrisis kwam er ook nog overheen. Dat maakte het allemaal niet gemakkelijk. Maar het resultaat mag er zijn.” In de salon is genoeg zitruimte en aan de achterkant van het pand is ook nog eens een grote terrastuin.  

Het beste ijsje van Groningen
Voor in de zaak staat een grote vitrine met een mooi aanbod aan ambachtelijk Italiaans ijs. “We maken het verse ijs in onze eigen ijsfabriek in Norg”, legt Maurice uit. “We gebruiken de beste ingrediënten. We willen natuurlijk het beste ijsje van Groningen verkopen.”

De ijsvitrine
De ijsvitrine

Je kunt bij Monte Giove ook terecht voor een lunch. De Italiaanse koks maken verschillende Italiaanse broodjes, belegd met bijvoorbeeld Italiaanse vleeswaren. In het assortiment komen ook cakes, zoals cheesecake. “En we gaan meterpizza’s maken. Die kun je hier opeten of meenemen naar huis. Daarmee mikken we natuurlijk op de vele studenten in de stad”, zegt Maurice. 

Maurice en Marco hebben al vanaf dat ze kind waren veel horeca-ervaring opgedaan in het restaurant van hun vader in Norg. Ze kunnen nu niet wachten om op eigen benen te staan. “We hebben veel van onze vader geleerd, maar ik hoop natuurlijk dat we hem hier niet al te vaak zien. Dat betekent dat het goed gaat. Maar we zijn wel heel blij met deze mooie mogelijkheid om zelf te gaan ondernemen”, zegt Maurice. 

Ook in andere plaatsen
En het jonge ondernemersduo is ook al flink ambitieus. Burgemeester Schuiling hint er in zijn toespraak al op dat Maurice en Marco bezig zijn om deze formule ook in andere plaatsen neer te zetten. “Stiekem zijn we daar al een beetje mee bezig. Maar ik kan er nog niet al teveel over zeggen”, zegt Maurice daarover. 

Monte Giove Groningen is vanaf nu zeven dagen per week geopend tot een uurtje of zeven à acht. Je vindt de ijssalon halverwege de Folkingestraat.

Speech burgemeester Schuiling
Speech burgemeester Schuiling
Maurice en z'n vader John
Maurice en z’n vader John