Nieuws

Joren van Veen nieuwe fractievoorzitter PvdA Groningen

Joren van Veen (31) is dinsdagavond gekozen tot nieuwe fractievoorzitter van de PvdA-fractie in de Groninger gemeenteraad. Hij neemt de voorzittershamer over van Els van der Weele die onlangs haar vertrek uit de Groningse politiek bekendmaakte.


Leestijd: 1 minuut

“Ik heb me vanaf het begin als een vis in het water gevoeld als raadslid”, zegt Van Veen. “Na anderhalf jaar heb ik het gevoel dat ik klaar ben voor deze nieuwe rol als fractievoorzitter.”

Van Veen zegt zich samen met andere PvdA’ers in te willen zetten voor onder andere het bestrijden van armoede. “Om hier samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers met plannen te komen om Groningen eerlijker en beter te maken, dat is enorm eervol en prachtig om te doen.”

Van Veen heeft het afgelopen jaar kunnen meedraaien als vice-fractievoorzitter. In de raad voert hij het woord op de energietransitie, financiën en veiligheid. Naast het raadslidmaatschap werkt hij als projectleider bij Roemte; een organisatie die (cultureel) erfgoed en andere panden nieuwe bestemmingen geeft samen met maatschappelijke initiatieven. Eerder werkte hij onder andere bij het Ministerie van BZK en Nationaal Programma Groningen. Van Veen groeide op in Beijum en woont momenteel in de Oosterpoort.