Cultuur & Uitgaan

Klassieke muziek in “roege” Groningse natuur

Sommige mensen houden van natuur. Anderen van klassieke muziek. En weer andere mensen van beide. Voor deze laatste groep valt er komend weekend veel te genieten tijdens het evenement “Roeg Klassiek” dat op 20, 21 en 22 september in Natuurgebied ’t Roegwold nabij Slochteren wordt gehouden.


Leestijd: 1 minuut

Natuurgebied ’t Roegwold is komend weekend dé plek voor natuur- en muziekliefhebbers. Van 20 t/m 22 september vindt hier festival Roeg Klassiek plaats, een avontuurlijk driedaags festival op vier plekken in ’t Roegwold.

Op vrijdag en zaterdag kun je in Woudbloem terecht voor het onderdeel Roege Vogels. De openingsvoorstelling is van weerman Peter Kuipers Munneke. Hij vertelt over allerlei weerfenomenen terwijl pianist Ralph van Raat spectaculaire weerbeelden van passende muziek voorziet.

Daarna kun je sterrenkijken met gids Nathan Brinkman. Op zaterdag gaat de film Hear my song in première, een film over de veldleeuwerik met muziek van Ede Staal. Kinderen kunnen uilenballen pluizen, en er is een lezing over uilen. Natuurfilmer Ruurd Jelle van der Leij vertoont zijn indrukwekkende film WAD, en reikt de prijs uit voor het Roegste Kiekje, de beste Groningse vogelfoto.

Fietsen van Mozart naar Monteverdi

Op zondag ga je tijdens Roeg Klassiek op de fiets van concert naar concert, van een boerenschuur naar het Knuppelpad, en van een riante achtertuin naar de scheepswerf. Bekende musici zoals Klaartje van Veldhoven, Rob van Bavel en Mike Fentross spelen hier met hun gezelschappen werken van respectievelijk Mozart, Ravel en Monteverdi.

 Kijk voor tickets en de programmering op www.roegklassiek.nl.