Nieuws

Muziek, theater, kunst en - ze zijn terug - containervoorstellingen: nog één nachtje tot Noorderzon

Nog één nachtje, dan kan je weer flaneren langs de verschillende podia en de talloze eet- en drinkgelegenheden van zomerfestival Noorderzon. Het evenement is in veel opzichten vergelijkbaar met vorig jaar, maar met één belangrijk verschil: de containervoorstellingen zijn terug. Op verschillende plekken in het plantsoen kan je genieten van groepjes containers vol kleine voorstellingen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Niels Knelis Meijer
Foto | Niels Knelis Meijer

De containers zijn op drie plekken te vinden: aan de Leliesingel ter hoogte van het Sikkenspoortje, bij de vijver en aan de zuidkant van het plantsoen ter hoogte van de kruising met het Maartje Bospad. In de containers zijn elke dag kleine, intieme voorstellingen te zien op gemiddeld 6×3 meter. Zo vind je er onder andere een VR-bioscoop, een balletshow en een muzikaal stripverhaal. De verschillende speeltijden zijn te vinden in het programmaoverzicht van Noorderzon.

Vorig jaar koos de organisatie ervoor om geen containers te plaatsen, voornamelijk vanwege de naweeën coronapandemie. Tickets voor het containerprogramma zijn alleen tijdens het festival op de dag zelf verkrijgbaar. Bij elke hub is een kaartverkooppuntje ingericht waar je met pin kan betalen.

Naast de containers kan je ook weer spiegeltent Pollux verwachten, kleinere tent Nova, openluchtmuziekpodium Apollo, de verschillende terrassen en een klein podium voor muziek: De Raaf. In het zuidelijk gedeelte vind je muziekpodium Callisto, circustent TERCES en voorstellingslocatie Atlas. Speciaal voor kinderen is er terrein De Kleine Beer.

“Een uit de hand gelopen dorpsfeest”

“Een uit de hand gelopen dorpsfeest.” Zo duidde directeur Femke Eerland het evenement in een interview met Consigne vorig jaar. “Van origine is het evenement bedoeld voor mensen die niet op vakantie kunnen, en biedt het vertier voor jong en oud. Inmiddels heeft Noorderzon een verdiepingsslag doorgemaakt en is meer dan het idee van een parasolletje, maar je kan nog steeds zeggen dat het in de basis draait om elkaar ontmoeten. Het ideaalbeeld is daarbij dat je mensen een bredere blik biedt, iets om over na te denken en te discussiëren, maar tegelijkertijd ook gewoon heel veel plezier.”