Nieuws

Nieuwe GROC valt weer op de mat!

Zo’n 11.000 ondernemers in de gemeente Groningen vinden een dezer dagen de nieuwste editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant op de mat. In deze editie van de bekende roze krant onder andere interviews met Edwin Knol van Knols Koek, Henk Rump van Cruon, Saskia van Ham van de gemeente Groningen en Gezinus Winters van Wadapartja.


Leestijd: 1 minuut

Cruon-directeur Rump komt aan het woord over de noodzaak van nachtelijke surveillancerondes over de Groningse bedrijventerreinen. Wat er is nogal eens iets niet in de haak. “Inbraken, dumpingen, illegale straatraces. We maken van alles mee.”

Saskia van Ham, kersvers directeur van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen, vertelt hoe de liefde haar naar Groningen bracht. Als directeur van EZ is er volop werk aan de winkel. “Contact en verbinding met ondernemers is het allerbelangrijkste. Je moet weten wat er leeft en speelt.”

Ook drie ondernemers die actief zijn op het gebied van circulair ondernemen komen aan het woord: Myrthe de Vries van De Vries Vernieuwers, Peter van Eijsden van Fouthout en Erwin Sturing van Kringloop+. Je zou het misschien niet zeggen maar ook kringloopwinkels hebben te maken met flink wat reststromen: het gaat alleen al om 40.000 kilo kleding per jaar.

Daarnaast in deze GROC aandacht voor het nieuwe stadsdeel Vief Kwartier, de circulaire en hippe tapijten van Louxe, ‘operatie Julianaplein 2.0’, de aankomende wegwerkzaamheden en een interview met de nieuwe directeur van Groningen Bereikbaar: René Schripsema. “Ik heb mijn leaseauto verruild voor een leasefiets. Wat een verademing.”


Wil je de krant in het vervolg zelf ontvangen, vul dan het formulier in de roze balk op de homepage van de GROC in. De courant wordt vier keer per jaar gratis verspreid.

Lees de nieuwe editie hier!