Nieuws

Nuchtere Groningers maken gewoon gebruik van AstraZeneca-vaccin

Zestigers in de provincie Groningen hebben zich massaal laten vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Huisartsen in Stad en Ommeland hebben bijna alle vaccins van AstraZeneca die ze hadden gekregen gebruikt voor het prikken van zestigers.


Leestijd: 1 minuut

Nuchtere Groningers maken gewoon gebruik van AstraZeneca-vaccin
Nuchtere Groningers maken gewoon gebruik van AstraZeneca-vaccin

Aanvankelijk bestond de vrees dat velen zouden bedanken voor dit vaccin, maar dat is niet gebeurd. Paul Rademaker, voorzitter van de huisartsen in de provincie Groningen zegt vanmorgen tegen het Dagblad van het Noorden dat de koelkasten, die kort geleden nog helemaal vol zaten met dit vaccin, inmiddels bijna leeg zijn. Volgens hem is zowel in zijn eigen praktijk als in die van zijn collega’s “de boel zo goed als op”.

Volgens Rademaker is in zijn eigen woonplaats Grijpskerk het opkomstpercentage heel hoog.

Ook huisarts Gerard Germs in Winschoten laat in het artikel weten tevreden te zijn over de opkomst, al besloot in zijn praktijk in de leefijdscategorie 60 – 64 jaar toch zo’n tien procent het vaccin niet te nemen. Overgebleven vaccins konden worden gebruikt voor 65- tot en met 67-jarigen die zich daarvoor hadden aangemeld.

“Gaat heel snel nu”

Volgens Paul Rademaker gaan we in de provincie Groningen nu heel snel toe naar het moment dat iedereen tussen de 60 en de 100 die dat wil zijn eerste prik er op heeft zitten.