Nieuws

Ontdekdagen voor kinderen op Suikerunieterrein

Op het Suikerunieterrein staan het weekend van 12 en 13 augustus de Ontdekdagen op het programma. Dit is een mini-festival voor kinderen waar leren en nieuwsgierigheid centraal staan. De dagen worden georganiseerd door Broedplaats de Campagne.


Leestijd: 1 minuut

Ontdekdagen voor kinderen op Suikerunieterrein
Ontdekdagen voor kinderen op Suikerunieterrein

Er zijn verschillende activiteiten te doen. Zo kunnen de kinderen van natuurlijke materialen een mini-decor bouwen. Vervolgens wordt er een 360º-opname van de mini-filmset gemaakt, zodat de deelnemers met een VR-bril of hun mobieltje echt in hun eigen decor kunnen staan.

Ook staat er een bezoek aan 's werelds grootste zadenbom, de “Bioremediating Missile” op het programma, evenals een ontmoeting met de kunstenaar. Deze zadenbom is een 14 meter lang projectiel vol met zaden waarmee van allerlei bloemen en planten uitgezaaid worden over de aarde.

Een expeditie in de vloeivelden maakt ook deel uit van het mini-festival. Er wordt gezocht naar insecten en de sporen die zij nalaten.

In de loods van Broedplaats de Campagne staan enkele installaties opgesteld, die in opdracht van de RUG en Noorderzon zijn ontwikkeld. Er wordt onderzocht hoe de evolutie ervoor zorgt dat de ene soort overleeft en de ander het moeilijk heeft.

Deze dagen worden mogelijk gemaakt vanuit het project Leerecosystemen op initiatief van Science LinX / RUG en Bedrijvenvereniging WEST, MOBi en Broedplaats de Campagne.

Inschrijven kan hier. Houders van een Stadjerspas kunnen zich hier inschrijven.