Nieuws

Politie: heftige jaarwisseling voor Groningen

Volgens de politie kenmerkte de jaarwisseling in stad en provincie Groningen zich door een aantal heftige gebeurtenissen. Er vonden twee dodelijke ongevallen plaats: in Oldehove en Oude Pekela. In Bedum en Hoogkerk moest de ME zelfs worden ingezet. In Groningen was vannacht een steekincident. Een en ander meldt de politie vanmorgen in een overzicht van de jaarwisseling op X.


Leestijd: 1 minuut

In de stad Groningen kreeg de politie flink wat meldingen van brand, vuurwerkoverlast en vernielingen. In Groningen zijn vier aanhoudingen verricht voor diverse feiten.

Inzet van ME in Bedum en Hoogkerk

In Bedum is de ME rond 02:10 uur kortstondig ingezet aan De Vlijt. Het was daar onrustig en er woedde brand bij een gebouw. De brandweer werd tijdens het blussen bekogeld met vuurwerk. Ook werd de politie bekogeld met vuurwerk. De ME-inzet vond plaats om een veilige werkplek te creëren voor de hulpdiensten. In Hoogkerk heeft de ME rond 03:30 uur kort opgetreden nadat de politie bekogeld werd met stenen en vuurwerk.

Explosie Midwolda

In Midwolda heeft rond 01:10 uur aan de Anna Maria Horalaan een explosie plaatsgevonden met zeer zwaar vuurwerk, wat we zien als explosieven. Zeker vier auto’s en zeven woningen raakten zwaar beschadigd. De politie gaat onderzoek doen naar de explosie. Een aantal personen raakte gewond als gevolg van rondvliegend glas. In Veendam raakte iemand gewond, nadat een vuurwerkpot omviel en het vuurwerk in de hals van het slachtoffer terechtkwam.

Steekincident Groningen

In de stad Groningen heeft rond 03:25 uur een steekincident plaatsgevonden in de omgeving van de Astraat en de Westerhaven. Daarbij is een 37-jarige man uit Groningen ernstig gewond geraakt. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en de politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Er is meteen een aanhouding verricht.