Nieuws

Politie krijgt dertig tips na Opsporing Verzocht

Na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond, waarin de moord op Els Slurink centraal stond, zijn bij de politie dertig tips binnengekomen. Die komen bovenop de dertien tips die de politie afgelopen tijd al kreeg. Uit de uitzending kwam naar voren dat de politie vermoedt dat Slurink niet is vermoord door een bekende, maar mogelijk door een insluiper, die zich vergiste in het huis.


Leestijd: 1 minuut

Politie krijgt dertig tips na Opsporing Verzocht
Politie krijgt dertig tips na Opsporing Verzocht

Els Slurink (33) werd in de nacht van 20 op 21 maart in 1997 in haar benedenwoning aan het Van Brakelplein in Groningen om het leven gebracht met één steek in haar hart. Het onderzoek liep al gauw spaak. Sinds vorige week vraagt de politie op verschillende manieren, lokaal en landelijk, aandacht voor de zaak in de hoop mensen te bereiken die belangrijke informatie hebben.

Eerder ging de politie ervan uit dat de moordenaar een bekende zou zijn geweest van Slurink. Nu vermoedt de politie op basis van recente ontwikkelingen dat de vrouw mogelijk om het leven is gebracht door een insluiper. Hij zou zich mogelijk vergist hebben in de woning, en het eigenlijk voorzien hebben op de buurvrouw van de psychologe.

Met dat scenario gaat de politie er ook vanuit dat de moordenaar bij Slurink in de buurt woonde, of in ieder geval bekend was in de Zeeheldenbuurt.

De politie beloont de gouden tip in de zaak met 15.000 euro.