Nieuws

RWE: “Geen sprake van sluiting Eemshavencentrale”

Er is geen sprake van dat de Eemshavencentrale op korte termijn wordt gesloten. Dat laat RWE weten in een verklaring. Volgens het bedrijf is het juist hele hard bezig met de overschakeling op biomassa, en speelt het daarmee een vitale rol in de reductie van de biomassa.


Leestijd: 1 minuut

RWE: “Geen sprake van sluiting Eemshavencentrale”
RWE: “Geen sprake van sluiting Eemshavencentrale”

In diverse media is deze week aandacht besteed aan het onderzoek van het Ministerie van EZK naar mogelijkheden om in Nederland versneld meer CO2 te besparen om te voldoen aan de zogenoemde Urgenda uitspraak. Daarin wordt ook gesproken over het op korte termijn sluiten van de Eemshavencentrale.  Daarvan is geen sprake, zegt RWE.

Het nieuws werd gebracht door NRC Next en is overgenomen door DvhN. Daarin wordt de suggestie gewekt dat wordt gesproken over de sluiting van de Eemshavencentrale. “Zoals alle grote bedrijven is ook RWE in regelmatig overleg met de overheid over bijdragen aan het behalen van klimaat- en energietransitie doelen“, aldus Taco Douma. “Versnelde sluiting van RWE centrales maakt hier geen onderdeel van uit.”

Marinus Tabak, plantmanager van de Eemshaven: “We laten met biomassaprojecten op de Amer en de Eemshaven juist zien hoeveel wij kunnen bijdragen aan het Urgenda vonnis. Deze projecten leveren veruit de grootste bijdrage aan CO2 reductie in Nederland. Daar moeten we op vertrouwen. En in deze tijden van crisis is het eens te meer duidelijk wat voor vitale rol wij spelen.”