Nieuws

‘Toekomst winkelstraten Groningen’ onderwerp nieuw online discussie-evenement van Let’s Gro

Wat zijn de gevolgen voor de winkelstraten in Groningen van de corona-crisis? Deze voor veel winkeliers én voor consumenten belangrijke vraag komt aan de orde tijdens een nieuw online evenement van Let’s Gro, genaamd ‘LetsgrOnline’. De Ondernemers Academy organiseert de discussie-avond onder de vlag van dat het inspiratiefestival op dinsdagavond 26 mei.


Leestijd: 2 minuten

Veiligheidsregio’s hinten op lokale en regionale lockdowns bij tweede coronagolf
Veiligheidsregio’s hinten op lokale en regionale lockdowns bij tweede coronagolf

Wat zijn de gevolgen van corona voor onze winkelstraten in de binnenstad? Zijn we door de ‘intelligente lockdown’ gewend geraakt aan online shopping, is deze verschuiving naar online structureel en zullen we winkelsluitingen moeten vrezen?

Of is de duurzame tegenbeweging die het vooral opneemt voor lokale winkeliers – inclusief het nieuwe Groningse platform warenhuisgroningen.nl aan de winnende hand?

Samen met drie retail experts staan we stil bij de gevolgen van corona én bij al eerder in gang gezette ontwikkelingen in de detailhandel. Onder leiding van Eric Bos, voorzitter van de ondernemersvereniging Groningen City Club discussiëren we over hoe onze binnenstad zal gaan veranderen en welke richting winkelstad Groningen op zou moeten gaan.

Cees-Jan Pen
Dr. Cees-Jan Pen is lector bij het lectoraat De Ondernemende Regio van de Fontys Hogeschool. Hij is deskundig op het gebied van werklocaties (bedrijventerreinen, kantoren en winkels), stedelijke en regionale economie en vastgoed. Cees-Jan kent Groningen goed: hij studeerde sociale geografie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Jesse Weltevreden
Dr. Jesse Weltevreden is professor of Digital Commerce aan de Hogeschool van Amsterdam en Director Research bij de E-commerce Foundation. Sinds 2002 doet hij onderzoek naar de gevolgen van e-commerce en nieuwe technologie voor de retail.

Bert Broekhuis
Bert Broekhuis is een kenner van de detailhandel in zowel stad en Noord-Nederland en is met zijn adviesbureau Broekhuis Rijs en De Gier op het gebied van distributieplanologie en ruimtelijk economische advisering actief in veel Nederlandse gemeenten.

Eric Bos
Eric Bos is voorzitter van de Groningen City Club en voorheen directeur van de V&D Groningen. Hij adviseert daarnaast gemeentes op het gebied van retail.

Dinsdagavond 26 mei 2020 | 20.00 – 20.45 uur
LOCATIE:Dit panelgesprek vindt live plaats op LetsgrOnline. U ontvangt een email met een link, enkele dagen voorafgaand aan het panelgesprek.
TOEGANG:Gratis, aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link.

Zeven jaar geleden was inspiratiefestival Let’s Gro het Groningse antwoord op de economische crisis. Nu – in het hart van een wereldwijde gezondheidscrisis – gaat Let's Gro starten met Let’s GrOnline, een laagdrempelig digitaal platform om samen na te denken over de toekomst van Groningen en het opstarten van onze economie en samenleving na corona.

Meer informatie is terug te vinden op www.letsgro.nl.